Gyorsan HITEL

Banki hitelek gyorsan, egyszerűen

info: Írjon nekünk!
Telefon: +36 70 605 8792

Hitelkalkulátor

Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


A banki értékbecslés menete

banki értékbecslés

  1. A hiteldokumentáció beadását követően a Bank megrendeli a hitelügyletben szereplő - fedezetként szolgáló - ingatlan(ok) értékbecslését
  2. Ezt követően az értékbecslő felveszi a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával és felajánl 2-3 időpontot annak érdekében, hogy az bejuthasson az ingatlanba (a jelentkezés időpontja bankfüggő, általában a banki hitel igény benyújtásától számított max. 1 hét)
  3. Az értékbecslő a személyes felmérést követően megállapítja az ingatlan(ok) forgalmi értékét. (A vételár nem minden esetben egyezik meg a forgalmi értékkel)
  4. Az értékbecslő a forgalmi értékből kikalkulálja a hitelbiztosítéki értéket (HB érték). Ezen érték megállapítása függ az ingatlan minőségétől (új, használt, felújított, felújításra szoruló, ház, lakás, tégla, panel), elhelyezkedésétől (főváros, megyei jogú város, megye, falu stb.). A HB érték jellemzően a forgalmi érték 75-98%-a (pl.: amennyiben egy használt ingatlan forgalmi értéke 10 millió Ft, és az ingatlan jó helyen és állapotban van a HB érték meghatározás 90% fölé is mehet, vagyis 9M Ft feletti értéket is kaphat. Abban az esetben ha régi, nem túl jó környéken elhanyagolt állapotban van, az érték 80% alá is eshet, vagyis 8M Ft alá)
  5. Az értékbecslés díját jellemzően a helyszínen kell kifizetni készpénzben. Az értékbecslés díja bankfüggő, bruttó 25 - 40 ezer Ft-ig terjedhet. Ma már sok bank egy ingatlanra vonatkozóan nem számít fel értékbecslési díjat.
  6. Az értékbecslő szakember a helyszíni szemlétől számított 5 napon belül köteles eljuttatni a kész értékbecslési dokumentációt a bank részére.
  7. A bank az értékbecslésben szereplő HB értékből fogja megállapítani az adható banki hitel összegét, figyelembe véve a hitelvevő(k) jövedelmi paramétereit és a banki konstrukciót is (az adható hitel összege a HB érték 40-100%-áig terjedhet).
Copyright 2006-2010 Dimax Consulting Kft. - Minden jog fenntartva.